Continental, companie tehnologică, se implică activ, în colaborare cu universități din țară, la atragerea de fonduri și granturi pentru cercetare pentru dezvoltarea de proiecte în direcția unei mobilități curate, smart city, precum și pentru crearea de noi servicii de mobilitate la nivelul orașelor. De asemenea, parteneriatele companiei cu instituțiile de învățământ superior presupun și actualizarea constanta a curriculei, dezvoltarea de programe de licență și masterat Continental integrate în oferta universităților și prezența membrilor companiei în comitetele directoare ale acestora.
“La nivelul întregii țări, Continental este partener strategic a numeroase unități de învățământ preuniversitar și universitar. Ne implicăm activ în proiectele care aduc beneficii comunității locale, menținem o bună legătură cu unitățile de învățământ și formăm viitori specialiști pentru nevoile industriei aflate în continuă expansiune. Doar la Continental am crescut, în ultimii ani, în medie cu 1.000 de colegi/ an. Investim constant în educaţia elevilor, studenților, a internilor şi absolvenţilor de facultate prin diferitele oportunităţi de carieră pe care le oferim. În total, peste 200 de angajați ai Continental participă activ, în cadrul universităților din România, la dezvoltarea unor programe orientate spre nevoile clasice cât și cele mai recent apărute în domeniul automotive, precum: Cybersecurity, Machine Learning, Cloud Computing, Artificial Intelligence, Big Data”, spune Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.
Aproximativ 1.000 de studenți au participat la stagii de internship pe parcursul anului trecut universitar la sediile companiei din România.
Susținerea educației, în prim plan Continental Sibiu
Și în anul școlar 2020-2021, Continental Sibiu s-a implicat prin cei 84 de colegi cu rol activ în universități și prin ambasadori ai companiei în universitățile partenere de la Sibiu, Craiova, Alba Iulia, Cluj Napoca, Pitești, Brașov și Tg. Mureș, prin livrarea seminariilor din curricula universitară, susținerea studenților și organizarea de evenimente și competiții dedicate acestora. Ca parte a susținerii studenților de la Facultatea de Științe (ULBS), colegii responsabili de la Continental Sibiu au lansat pe Google Classroom o platformă care pune la dispoziția acestora cursuri și materiale necesare unei mai bune aprofundări, precum și mici provocări săptămânale pe care le soluționează, iar cele mai interesante rezolvări sunt premiate.
Donațiile făcute de companie către mediul universitar totalizează zeci de mii de euro și demonstrează și în acest an parteneriatul de durată și implicarea companiei în învățământului la acest nivel.
Susținerea învățământului dual după model german reprezintă o prioritate pentru Continental și o dorință de a dezvolta un sistem care aduce numai beneficii pe termen lung. Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională în România, în unități de învățământ din Timișoara, Carei și Brașov încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. Compania a sprijinit în același fel Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu“, din Carei, Colegiul Energetic “Ferdinand I” din Timișoara, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov și susține învățământul profesional dual în Sibiu prin colaborarea cu Colegiul Tehnic „Independența” începută acum 4 ani.
Specializările în care sunt pregătiți elevii susținuți de Continental sunt: operator CNC, electronist, electrician, lăcătuș mecanic, electromecanic, sculer matrițer, electronist pentru aparate și echipamente.
Sute de absolvenți și actuali elevi ai acestui sistem de învățământ repun bazele meseriilor importante pentru unitățile de producție Continental.
La Sibiu, prima generație de absolvenți ai acestui tip de învățământ susținută de Continental, a început activitatea în cadrul companiei, în timp ce la Timișoara, zeci de foști elevi lucrează deja în cadrul Continental Anvelope, ContiTech și Continental Automotive.