La ora 11:00 în fiecare zi, se deschid obloanele căsuțelor de lemn din Târgul de Crăciun din Sibiu, dezvăluind o atmosferă îmbietoare și plină de produse hand made, remarcabilă în această ediție. Se pare că anul acesta există o diversitate mai mare de astfel de produse decât în alți ani, iar aproape fiecare căsuță adăpostește un producător dispus să împărtășească povestea produselor sale lucrate manual.

Oferta variată a târgului cuprinde haine, dulciuri de tot felul, inclusiv cele specifice sezonului de iarnă, clătite, vin fiert, delicii culinare sezoniere, țuică, produse tradiționale și mai puțin tradiționale, castane coapte, produse vegane, bijuterii, ciocolată, fotografii cu Moș Crăciun, globuri și ornamente.

Chiar și vinul fiert are propria sa poveste în cadrul Târgului de Crăciun. Poate fi procurat din Germania, inclusiv din Nuremberg, sau din cramele românești, cu prețuri ce oscilează între 10 și 15 lei pe pahar. Diverse opțiuni de băuturi sunt disponibile, de la rachiu de prune, vișinată, afinată (15 lei pentru 50 de grame) până la băuturi răcoritoare, apă plată și suc de mere fierbinte.

Atracții speciale la Târgul de Crăciun din acest an

O atracție specială constă în posibilitatea de a face o fotografie cu Moș Crăciun în carne și oase, la prețul de 25 de lei pentru o fotografie de 10/15 și 35 de lei pentru dimensiunea de 15/20.

Pentru cei dornici să savureze delicii siciliene, oferta variază între 15 și 35 de lei. De exemplu, celebrele prăjituri siciliene Cannoli sunt disponibile la prețul de 15 lei, la fel ca și bombele, rollo sau saccatinele. Preparatele pe bază de carne de porc se încadrează în intervalul de prețuri de 30-35 de lei.

Dacă ești în căutarea unei băuturi reconfortante, poți achiziționa o cafea „espresso simplu” la prețul de 10 lei sau orice altă combinație cu cafea la 19 lei.

Pentru un ciolan prăjit, având o greutate minimă de 300 de grame, se percepe suma de 39 de lei, cu tariful de 13 lei pe sută de grame. Alte preparate, precum cârnații prăjiți, friptura de porc, ceafa la grătar, coasta, pieptul de pui, se comercializează la prețul de 13 lei per sută de grame. O porție generoasă de ciolan cu legume costă 30 de lei, frigăruii sunt 25 de lei, iar cartofii prăjiți sunt 15 lei. Se adaugă costuri suplimentare pentru murături, pâine, muștar, hrean, varză sau inele de ceapă.

Pentru o porție de două sarmale, prețul este de 35 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.